Jacob, azaz Jake, terápiás kutya lesz. Nagyon szép, nyurga labrador fiú, aki csak arra vágyik, hogy az emberek szeressék. Nincs vele nehéz dolgom, könnyen alkalmazkodik mindenhez, bár még az autóba annyira nem szeret beszállni. 

Kiképzésének különlegessége az, hogy Ő Szlovákiában fog dolgozni egy gyógypedagógus hölgy-Alíz- terápiás kutyájaként. Egy olyan iskola hőse lesz, ahol magyar és szlovák gyermekek tanulnak, akik mentális problémákkal küzdenek. Azért is kapott angolszász nevet (némi Twilight utánérzéssel), mert ezt nem lehet egyik fent említett nyelvhez sem kötni. Ez az első olyan projektünk, amikor külföldre (még, ha nem is messzire) képzünk kutyát.

Természetesen a leendő gazdája- azaz felvezetője-dolga lesz, hogy felépítse a kapcsolatukat, és közösen dolgozzanak együtt a gyerekekkel. Folyamatosan a segítségükre leszünk! A tervek szerint a nyár folyamán leteszik a vizsgájukat, mert szeptembertől már elkezdenék az iskolai munkát.

Alíz első mondata az volt, hogy nincs pénz a kiképzés finanszírozására, és nem is tudja, mikor lesz. De számomra természetes volt, hogy így is belekezdünk a projektbe, mert a legfontosabb az, hogy a gyerekeknek segítsünk. 

Jake ma átesett az ivartalanításon, és a hátsó lábán lévő farkaskörmöket is eltávolították. Nagyon jól viselte, itt pihen a kanapé előtt. 

Vera

A bejegyzés trackback címe:

https://terapiaskutyak.blog.hu/api/trackback/id/tr534475610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása